שלושת התביעות המפורסמות ביותר נגד חברות תעופה הן עיכוב בטיסה, ביטול טיסה ופציעה בטיסה. המאמר יפרט על התביעות הללו והפיצוי המגיע לכם.
1 – תביעה על עיכוב בטיסה
תביעה על עיכוב בטיסה היא תביעה נפוצה שמוגשת מדי יום בשל העיכובים הרבים בעיקר בעונת הקיץ והחגים. כל מי שטס בתקופה זו חווה לפחות פעם אחת עיכוב שמנע ממנו להגיע ליעד, לאחר לטיסת הקונקשן ולהוציא כסף מיותר על בית מלון, רכב ואטרקציות. לפיכך, חוק טיבי משנת 2,012 מורה על פיצוי עיכוב טיסת פנים וטיסת חוץ בחברות ישראליות וזרות שיש להן נציגות בארץ.
כשמדובר על עיכוב של שעתיים, חברת התעופה צריכה לזכות את הנוסע בשירות התקשרות, מזון ושתייה. בעיכוב של 5-8 שעות הנוסעים יקבלו את אותו הפיצוי וזכות להחזר מלא של כרטיס הטיסה במידה ואינם מעוניינים לטוס. חברות התעופה צריכות לספק גם לינה בבית מלון כאשר מדובר על איחור משמעותי.
מעל 8 שעות עיכוב מדובר על טיסה מבוטלת שמזכה אף בפיצוי כספי בהתאם למרחק בין נקודת המוצא לנקודת היעד. למידע נוסף בקרו באתר של אשר רוטבאום – עורך דין דיני תעופה.
הפיצוי על עיכוב בטיסה
הפיצוי על עיכוב בטיסה של מרחק עד 2,000 ק"מ יזכה את הנוסע ב-1,320 ₪, במרחק של 2,000-4,500 ק"מ הפיצוי יהיה 2,120 ש"ח ובעיכוב טיסה של יותר מ-4,500 ק"מ הפיצוי הוא 3,180 ₪. כל זה בתנאי שהטיסה התעכבה ליותר מ-8 שעות.
2 – תביעה על ביטול טיסה
ביטול טיסה עליה נמסרה הודעה לנוסע עד 14 יום מראש לא יזכה בפיצוי. על אף זאת מעל 14 יום מגיע לנוסע החזר מלא של כרטיס הטיסה, אלא אם חברת התעופה הציעה לנוסע טיסה חלופית של שעתיים אחרי הטיסה המקורית ונחיתה של יותר מ-4 שעות אחרי זמן הנחיתה המקורי, אז הוא לא יהיה זכאי לפיצוי.
במידה ולא ניתנה התראה מוקדמת של ביטול הטיסה, חברת התעופה תצטרך לפצות את הנוסע בהתאם למרחק מנקודת המוצא לנקודת היעד. אם המרחק הוא 2,000 ק"מ הפיצוי יהיה 1,290 ₪, מרחק של 4,500 ק"מ יזכה בפיצוי של 2,070 ₪ ומרחק של יותר מכך יזכה בפיצוי של 3,100 ₪.
3 – תביעה על פציעה בטיסה
פציעה בטיסה מוגדרת כפציעה הגורמת לנזק פיזי ונפשי משער העלייה למטוס ועד ליציאה ממנו. היא יכולה להתרחש כתוצאה מנפילה של מזוודה מתא המטען, מכוויה של תה שנשפך בטעות, מהחלקה במדרגות המטוס וכד'. לא מדובר על אירוע לבבי או מחלה קיימת אלא רק על אירוע חיצוני.
למרות שחברת התעופה תנסה להוכיח שהנוסע הוא האחראי על הפציעה ושצוות המטוס והקרקע עשו את מיטב המאמצים שלא תתרחש פציעה, מומלץ להתייעץ עם עורך דין דיני תעופה ולהגיש תביעה נגד חברת התעופה.